جلسه هفتم از مجالس ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم چهارشنبه 6 اسفندماه 1404 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.
کسیکه احکام الهی را مسخره می کند، قابل هدایت نیست؛ رهایش کنید
وَكَذَّبَ بِهِ قَوْمُكَ وَهُوَ الْحَقُّ قُلْ لَسْتُ عَلَيْكُمْ بِوَكِيلٍ(انعام 66). سخن رسول خدا صلی الله علیه و آله سخن حق است. خداوند می فرماید تو مسئولیتی در قبال انجام ندادنِ امر من توسط مردم نداری. تو آنچه را که باید، به مردم ابلاغ کرده ای؛ انتخاب با خود مردم است. اگر کسی نخواست امر حق را تبعیت کند، خودش مسئول است. لِكُلِّ نَبَإٍ مُسْتَقَرٌّ وَ سَوْفَ تَعْلَمُونَ(انعام 67). هر خبر و ماجرایی موعد مشخصی دارد، که می گذرد. وَإِذَا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آيَاتِنَا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ. عده ای هستند که از آیات الهی عیب جویی می کنند و طعنه می زنند؛ خداوند می فرماید از اینها اعراض کن و رو برگردان، تا مشغول امر و حدیث دیگری شوند. وَإِمَّا يُنْسِيَنَّكَ الشَّيْطَانُ فَلَا تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرَى مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ(انعام 68). اگر شیطان تو را به فراموشی انداخت و تو از اینها اعراض نکردی، هرموقع که متذکر شدی همان زمان از آنها رو برگردان. بعضی ها ناآگاهند، باید آگاهشان کنیم؛ اما اگر کسی احکام الهی را مسخره کرد، باید از او اعراض کنیم.
وَمَا عَلَى الَّذِينَ يَتَّقُونَ مِنْ حِسَابِهِمْ مِنْ شَيْءٍ. کسیکه آیات الهی را جدی نمی گیرد و طعنه هم می زند، اشتباهاتش بحساب متقین نوشته نمی شود. یعنی شما در قبال او مسئولیتی ندارید. میدان تقوا در این آیه، در خصوص تذکر و امر به معروف و نهی از منکر است. کسیکه مسخره می کند و طعنه می زند و عیب جویی می کند، باید از او اعراض کرد. گمراهی او هم برعهده شما مومنین نیست. وَلَكِنْ ذِكْرَى لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ(انعام 69). قرار بوده این انسان گمراه با تذکر شما متقی شود؛ اما اگر متذکر نمی شود، رهایش کنید.
فطرت انسان بر اساس ایمان و دستورات دین آفریده شده. کسیکه دستورات الهی را مسخره و انکار می کند، فطرت خود را خراب کرده. اگر به او تذکر دادی و متذکر نشد، دیگر تکلیفی نداری؛ رهایش کن. بعضی ها بی دینی و بی حجابی خود را به رخ دیگران می کشند. طعنه می زند به حجاب و دستورات دینی. کسیکه به آیات الهی گردن نمی نهد و استکبار می ورزد، قابلیت و ارزش هدایت ندارد؛ خدا عزیز است.
کسیکه احکام دین را با بازی گرفته را باید تهدید کرد، نه نصیحت!
یک عرصه ی تقوا، در مقام امر به معروف و نهی از منکر و تذکر به دیگران است. حدِ تذکر در اینجا تا جایی است که طرف مقابل، اوامر الهی را به سخره نگیرد و حرمت نگهدارد. برخی ابلهان کوته فکر به رهبر معظم انقلاب می گفتند با قول لیّن و سخن نرم با آمریکا صحبت کن! مقامات آمریکا و اسراییل کسانی هستند که نصیحت پذیر باشند؟!
وَذَرِ الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا. می فرماید کسانیکه دین خود را به بازی گرفته اند را رها کن. وَغَرَّتْهُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا. اینها فریب دنیا را خورده اند. وَذَكِّرْ بِهِ أَنْ تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا كَسَبَتْ. به آنها همینقدر بگو که عاقبت این کار خود را خواهید دید. نمی خواهد برای آنها دلسوزی کنی و نصیحتشان کنی؛ همینقدر به آنها بگو که نتیجه این عملشان را خواهند دید. باید این افراد را تهدید کرد و به آنها هشدار داد، نه نصیحت و دلسوزی!
لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيٌّ وَلَا شَفِيعٌ. این افراد که غرق در دنیا هستند و دینشان را به بازی گرفته اند، بجز خدا ولی و شفیعی نخواهند یافت. وَإِنْ تَعْدِلْ كُلَّ عَدْلٍ لَا يُؤْخَذْ مِنْهَا. هرچه قیامت التماس کنند که از عذاب آنها کاسته شود، عذرشان پذیرفته نخواهد شد. أُولَئِكَ الَّذِينَ أُبْسِلُوا بِمَا كَسَبُوا لَهُمْ شَرَابٌ مِنْ حَمِيمٍ وَعَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يَكْفُرُونَ(انعام 70). بخاطر اعمالشان از رحمت الهی محروم می شوند، و عذاب دردناک در انتظار آنهاست.
نتیجة بی تقوایی، احاطه شیطان و تحیّر است
شیاطین انسان را گمراه و حیران می کنند، نه هدایت
بعد از اینکه عزت و شرف خود را بدست آوردیم، انتظار دارند دوباره به دوران سیاه پهلوی برگردیم؟!
قُلْ أَنَدْعُو مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَنْفَعُنَا وَلَا يَضُرُّنَا وَنُرَدُّ عَلَى أَعْقَابِنَا بَعْدَ إِذْ هَدَانَا اللَّهُ كَالَّذِي اسْتَهْوَتْهُ الشَّيَاطِينُ فِي الْأَرْضِ حَيْرَانَ لَهُ أَصْحَابٌ يَدْعُونَهُ إِلَى الْهُدَى ائْتِنَا قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَأُمِرْنَا لِنُسْلِمَ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ وَأَنْ أَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَاتَّقُوهُ وَهُوَ الَّذِي إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ(انعام 71و72). به اینها بگو آیا کسی را غیر از خدا بخوانیم که برای ما نفع و ضرری ندارد؟ بعد از اینکه ایمان آورده ایم، به اعقاب خود برگردیم؟ بعد از اینکه عزت و شرف خود را توسط انقلاب اسلامی بازپس گرفتیم، دوباره به دوران سیاه پهلوی برگردیم؟ امروز برخی سیاستمداران و اندیشمندان غربی با تعجب می گویند چطور برخی ایرانی ها حاضرند آمریکا به کشورشان حمله کند، و همان بلایی که سر اکراین و دیگر کشورها آورد را بر سر ایران هم بیاورد؟!
كَالَّذِي اسْتَهْوَتْهُ الشَّيَاطِينُ فِي الْأَرْضِ حَيْرَانَ لَهُ. چنین فردی مانند کسی است که توسط شیطان فریب خورده و گمراه شده، و حیران و سرگردان است. این وضعیت، نتیجه بی تقوایی و به سخره گرفتن احکام دین و آیات الهی است. دلشان را به ربع پهلوی خوش کرده اند که کشورشان را مدیریت کند! این فرد تا بحال چه گلی به سر خودش زده، که حال بخواهد یک مملکت را آباد کند؟ رژیم صهیونیستی بعد از هفتاد سال جنایت، هنوز نتوانسته جای پای خودش را محکم کند؛ چگونه انتظار دارید بوسیله پهلوی کشور ما را نجات دهد؟
كَالَّذِي اسْتَهْوَتْهُ الشَّيَاطِينُ فِي الْأَرْضِ حَيْرَانَ لَهُ. شیاطین به این افرادِ بی تقوا احاطه پیدا می کنند، و آنها را حیران و سرگردان می کنند. بعضی تحلیگران سیاسی امروز همینگونه گیج و گنگ هستند! دل مردم را خالی می کنند، که قرار است جنگ شود. مدام می گویند آمریکا امروز است که حمله کند؛ باید برویم مذاکره کنیم و جلو جنگ را بگیریم. مسئولین رژیم صهیونیستی خودشان گفتند که سی سال برنامه ریزی کردند، نهایتا 12 روز توانستند مقابل ما بجنگند! خود آمریکاییها به ترامپ می گویند ایران کشوری نیست که با تهدید تسلیم شما شود. قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَأُمِرْنَا لِنُسْلِمَ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ. بگو هدایت با خداست؛ شیاطین انسان را گمراه و حیران می کنند، نه هدایت. رب العالمین را رها کنیم، سراغ شیطان برویم؟
بجای تلاش را برای هدایت معاندین، برای اقامه امر خدا تلاش کنیم
از کسیکه با دین شما بازی می کند فاصله بگیرید؛ او قابل هدایت نیست
تمام تلاشمان را معطوف اجرای فرامین رهبر انقلاب در جامعه کنیم
خداوند می فرماید از افراد بی تقوا و کسانیکه دین را به سخره می گیرند اعراض کنید. خط قرمز ما دینمان است. کسیکه با دین ما بازی کرد، باید از او دوری کنیم. چنین کسی قابل هدایت نیست؛ با او نشست و برخاست نکنیم. وَأَنْ أَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَاتَّقُوهُ. نماز با بپا دارید، و تقوای الهی را پیشه کنید. بجای اینکه وقتمان را برای هدایت این گمراهان بگذاریم، همت و تلاشمان را برای اقامه امر خدا بگذاریم. تلاش کنیم ولایت خدا و رسول خدا صلی الله علیه و آله و ائمه هدی علیهم السلام و ولایت فقیه در جامعه جا بیفتد. فرامین رهبر معظم انقلاب را در جامعه پیاده کنیم.
به بهانه جذب، مداحِ مورد دار را به مجالس بزرگ انقلابی دعوت می کنیم؛ بعد از جلسه، در خلوت به ریش ما می خندد! او خودش طلبه است؛ می داند چه می کند و چه می خواند؛ تو نمی توانی او را جذب کنی. برخی مسئولین امروز بر علیه فتنه حرف می زنند و موضع هم می گیرند، اما وقتی به سابقه اش نگاه می کنی، می بینی خودش حامی فتنه و فتنه گران بوده! این فرد دین شما را به بازی گرفته؛ قابل هدایت هم نیست.
وَأَنْ أَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَاتَّقُوهُ. تقوا به این است که در جامعه نماز را بپا داریم؛ ولایت خدا و امام جامعه را تحکیم کنیم. وَهُوَ الَّذِي إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ(انعام 72). همه شما بسمت خدا محشور می شوید. وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ. برای جاانداختن امر آن خدایی کار کن که زمین و آسمانها را به حق آفریده. وَيَوْمَ يَقُولُ كُنْ فَيَكُونُ قَوْلُهُ الْحَقُّ(انعام 73). به مردم بگو خدا همانی است که وقتی اراده می کند چیزی را بوجود آورد، ایجاد می کند. چرا مردم فکر می کنند خدا دستش بسته است؟ به خدا اعتماد کنیم.
ما روزه می گیریم تا باتقوا شویم، تا قدر خدا را بدانیم، و برای او کار کنیم
قدر خدا را حسین علیه السلام می داند و بس؛ لذا همه هستی اش را فدای او کرد
دانشجو و استاد دانشگاه بی جا می کند به مقدسات توهین کند!
بی جا می کنند به قرآن و پیغمبر و ائمه ما ناسزا می گویند. مسئول مربوطه برمیگردد می گوید فحش و ناسزا در شأن دانشگاه و دانشجو نیست! نمی گوید به مقدسات ناسزا نگویید؛ فقط می گوید فحش و ناسزا بد است! یعنی اگر کسی بدون فحش و ناسزا، مقدسات ما را زیر سوال برد اشکالی ندارد؟! قرآن می گوید ما حق نداریم بر مدار باطل حرف بزنیم. حرف ما باید حق باشد. قرآن کلام حق است؛ شما با حق می جنگید. دانشجو و استاد دانشگاه ما بیخود می کند با حق بجنگد!
قَوْلُهُ الْحَقُّ وَلَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ. مالک همه عالم خداست. در دوران خاتمی گفتند بر علیه خدا هم می شود تظاهرات کرد! عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ(انعام 73). روز قیامت قدرت خدا را خواهید دید. وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ(انعام 91). می فرماید کیست که قدر این خدا را بداند؟! مومنین، برای خدا کار کنید. خدا را در جایگاهی که هست برای مردم معرفی کنید. خداوند از ما توقعاتی دارد، اما بی تقوایی ما باعث شده نتوانیم توقعات خداوند را برآورده کنیم. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ(بقره 183). ما روزه می گیریم تا باتقوا شویم، تا قدر خدا را بدانیم، و برای او کار کنیم.
قدر خدا را حسین علیه السلام می داند و بس. یک روایت از پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله نقل کرد، و برای این روایت تمام هستی اش را به میدان آورد و فدا کرد. تقوا یعنی حسین؛ حسین یعنی تقوا. پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: مَنْ رَأَى سُلْطَاناً جَائِراً مُسْتَحِلًّا لِحُرُمِ اللَّهِ نَاكِثاً لِعَهْدِ اللَّهِ مُخَالِفاً لِسُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ يَعْمَلُ فِی عِبَادِ اللَّهِ بِالْإِثْمِ وَ الْعُدْوَانِ ثُمَّ لَمْ يُغَيِّرْ بِقَوْلٍ وَ لَا فِعْلٍ كَانَ حَقِيقاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ. مسلمان اگر ببیند کسی جای خدا و ولی خدا نشسته و بر جامعه حکومت می کند،حلال خدارا حرام ، حرام خدا را حلال میکند ... باید او را از قدرت پایین بکشد؛ و حسین علیه السلام این کار را انجام داد. یزید باید زائل شود، چون طاغوت است و جای خدا و ولی خدا نشسته و بر جامعه مسلمین حکومت می کند. وای به حال آن بچه هیئتی که به فتنه گران می پیوندد و در لشکر یزید بر علیه حکومت حسینی شعار می دهد. پیاده روی اربعین هم می رود، اما در لشکر یزید است!
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر